Tento recept mám z internetu od Raw mother and daughter a keďže milujem parížske rožky už od mladosti, musela som ich vyskúšať. Vôbec nie sú náročné na prípravu a zvládne ich aj začiatočníčka.
Čo potrebujete:
200g vlašské orechy
3PL kokosový cukor
2PL agáve sirup
krém:
300g kešu orechov namočených vopred
2PL kakaové maslo roztopené
3PL kokosový olej
100g raw vegan čokoláda roztopená
2PL agáve
čokoládová poleva
3PL kakaový prášok
2PL agáve sirup
1PL kokosový olej
Orechy dajte do food procesora a posekajte najemno aj s cukrom. Pridajte agáve sirup a získate po vymiešaní jemne lepkavú hmotu. Vysypte si ju na silikónovú podložku a rukami roztlačte na cesto hrubé cca 5mm. Bude to trošku prácnejšie, ale valčekom by ste si moc nepomohli, lepí sa to. Pomocou formočky vytláčajte rožteky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vyjde vám ich asi 16ks. Sušte pri 45°C 6 hodín. V polovici času otočte rožteky na druhú stranu, aby sa dobre usušili.
Pripravte si krém tak, že všetky ingrediencie dáte do mixéra s vysokými otáčkami a vymiešate hladký krém. Podľa potreby ešte môžete dochutiť sladidlom. Naplňte si vrecúško na krém a plnkou postriekajte všetky rožteky. Dajte do chladničky stuhnúť.
Nad parou roztopte kokosový olej s kakaovým prákom a agáve sirupom. Do čokolády namáčajte rožteky a dajte ich ešte stuhnúť do chladničky. Príjemné maškrtenie.