Kúpila som si prvú tohtoročnú tekvicu a tak som ju chcela využiť. Mala som chuť na rizoto a tak som si vymyslela tento recept.
Čo potrebujete:
1 hrnček ryže arborio
1/2 bielej tekvice
1dl bieleho vína
1 cibuľa
olivový olej
5dl zeleninový vývar
hrsť čerstvých špenátových lístkov
muškátový oriešok mletý
šafran
soľ
2PL kokosová smotana
Na olivovom oleji osmažte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte ryžu a opražte, zalejte bielym vínom. Rizoto bude pekne prskať a voňať, keď sa vyparí, tak pridajte olúpanú, na kocky nakrájanú tekvicu, premiešajte a dolejte trochu vývaru. Miešajte stále, aby sa rizoto nepripieklo o dno. Počas varenia pridajte soľ, muškátový oriešok a šafran. Rizoto dostane krásnu žltú farbu a bude krásne voňať. Postupne pridávajte vývar, až kým ho celý neminiete. Pred posledným doliatím vývaru pridajte do rizota hrsť špenátových listov, rizoto dostane takú peknú zelenú vsuvku. Po odstavení pridajte do rizota 2PL kokosovej smotany, rizoto bude fantasticky krémové.