Čo potrebujete: 250 g ryža arborio, 2 PL olej olivový, 1 ks cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100g kuriatok (alebo šampiňónov), 1 dl víno biele, 1 l vývar zeleninový (z 2 kociek bujónu), soľ, MČK, 1ks údené tofu, 1 dl kokosové mlieko
Cibuľu s posekaným cesnakom opražíme na olivovom oleji. Pridáme huby a chvíľu podusíme. Pridáme na kocky nakrájané údené tofu, a chvíľu spolu popražíme. Pridáme ryžu a asi minútku miešame, aby ryža zosklovatela. Osolíme a okoreníme. Zalejeme vínom, premiešame a necháme ho vydusiť. Postupne prilievame zeleninový vývar. Keď vývar vsiakne do ryže, dolejeme ďalšiu dávku vývaru, poriadne premiešame, priebežne kontrolujeme, ako nám ryža mäkne. Ku koncu prilejeme kokosové mlieko, dobre premiešame a necháme ešte chvíľku pod pokrievkou dodusiť.
Dobrú chuť!