Toto jedlo si určite zamilujete tak ako ja, robila som ho prvý raz, ale chuť chrumkavých tofu kúskov bola neodolateľná, určite si toto budem robievať častejšie.
Čo potrebujete:
2 balíčky biele tofu
2 PL kukuričná polenta
korenie čierne mleté
250 ml vývar zeleninový
2 PL sójová omáčka
1 – 2 KL citrónová šťava
1 KL paradajkový pretlak
2 – 3 KL solamyl
olej
soľ
Tofu zaťažíme medzi papierovými utierkami a necháme 30 minút stáť. Potom nakrájame na rovnaké kúsky. Kukuričnú múku zmiešame s čiernym korením a obalíme v nej nakrájané tofu. Na rozpálenom oleji vyprážame zo všetkých strán do chrumkava. Tofu vyberieme z oleja a udržiavame v teple.
Na omáčku si zmiešame vývar, sójovú omáčku a citrónovú šťavu. Pridáme paradajkový pretlak, prisypeme solamyl, dobre rozmiešame a na miernom ohni povaríme do zhustnutia.
Pred podávaním si tofu vlejte do omáčky, aby dobre nasiaklo. Môžeme podávať s ryžou, alebo ja som si ho naservírovala do šalátu z rukoly, kukurice a reďkoviek.