Prvý raz som skúsila ryžové čínske rezance, čínske reštaurácie ma nelákajú, ale spraviť si takéto rezance doma, to už je dačo iné. Keďže sú z ryže a nie z bielej obilniny, z ktorej sa vyrába pečivo, tak mi prišli zdravšia náhrada cestovín.
Čo potrebujete:
široké ryžové rezance
cuketa
1 väčšia mrkva
1 biele tofu
šampiňóny
cibuľa
sójová omáčka
soľ, mleté čierne korenie
kurkuma
olej
Cuketu umyte, končeky odrežte a nakrájajte pomocou škrabky na zemiaky na tenké plátky, tie potom ešte nožíkom narežte na tenké rezance. Rovnako narežte aj mrkvu. Cibuľu nakrájajte na polokrúžky a vo woku na oleji opečte, pridajte šampiňóny a osmažte, kým pustia šťavu, pridajte cuketu a mrkvu a opekajte, pridajte sójovú omáčku, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu a opekajte ďalej. V prípade potreby podlievajte vodou. Ryžové rezance pripravte podľa návodu a potom ich tiež dajte do woku a ešte opečte. Pridajte na kocky pokrájané tofu, ešte opečte a môžete odstaviť.