Doma som mala pár zvyšných šampiňónov a tak som sa rozhodla spraviť k obednému menu hustú šampiňónovú polievku. Môžete ju jesť aj zvlášť, napr. ako večerné menu, ak nechcete mať toľko druhov jedál na obed.
Čo potrebujete: 1 šálka šampiňónov, 3-4 stredne veľké zemiaky, 1 cibuľa, soľ, korenie, olej, sójová smotana
Ako na to:Do hrnca dajte nakrájané šampiňóny, nakrájané zemiaky, pridajte primerané množstvo vody (ani málo, ani veľa, tak aby vznikla po rozmixovaní hustá polievka), osoľte, okoreňte a varte, kým zemiaky nie sú mäkké. Medzitým ako sa polievka varí, na oleji osmažte cibuľu a vlejte do polievky. Po uvarení polievku rozmixujte ponorným mixérom dohladka. Vlejte sójovú smotanu, nechajte prevrieť a odstavte. Môžete dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.