Tento recept som našla na českom serveri a rozhodla som sa ho tiež vyskúšať. Zo slivkového lekváru som už počula rôzne recepty, ale všade chceli odo mňa variť 5-6 hodín a to som veru nemala čas ani chuť. A tento je fantastickýýýýýýý, práve som ho dorobila a musím sa s vami oň podeliť.
Čo budete potrebovať: 2 kg sliviek, 50ml octu, 500g kryštálového cukru, 1/2 káv. lyžičky mletej škorice, 3 roztlčené klinčeky, 4PL rumu
Ako na to:
Slivky odkôstkujte, umyte a dajte do pekáča. Pokvapkajte cik-cak octom a dajte piecť na 250°C do vyhriatej rúry. Počas pečenia ani raz nemiešajte!!! Pečte 25 minút. | |
Po uvedenej dobe na slivky nasypte 250g cukru – nemiešajte!!! – a znovu dajte piecť na 15 minút. Potom opäť prisypte 250g cukru a znovu na ďalších 25 minút do rúry. | |
Po upečení pridajte rum, škoricu a roztlčené klinčeky. Zamiešajte a rozmixujte v mixéri do požadovanej konzistencie. Ak sa vám zdá, že slivky sú po upečení príliš vodnaté, nechajte ich ešte 10 – 15 minút piecť. | |
Potom už len naplňte do fliaš a otočte hore dnom. Nechajte pod dekou vychladnúť. Mne vyšli 3 fľaštičky po 3dl, nie je to veľa, ale nie je to určite jediná dávka :-) |