Tento recept som našla v časopise Dobré jedlo a s menšou úpravou ho môžem zaradiť aj do svojho jedálnička.
Čo potrebujete: 200g čerstvé špenátové listy, 0,5l zeleninový vývar, 1PL olivový olej, 1 malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, hrsť ryže, soľ, mleté čierne korenie, sójová smotana
Ako na to: Pripravte si zeleninový vývar, ak nemáte z čerstvej zeleniny, zalejte 1/2 litra vody 1 kockou bujónu, pridajte čerstvé špenátové listy a varte asi 2 minúty. Špenát sceďte, ale vodu odložte. Špenát rozmixujte s malým množstvom vývaru.
V hrnci na oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, kým nie je cibuľa dozlata opečená, pridajte umytú odkvapkanú ryžu a chvíľu opražte. Zalejte vývarom a dustet na miernom ohni asi 10 minút. Pridajte rozmixovaný špenát, polievku podľa potreby dosoľte a okoreňte a dovarte, kým ryža nie je mäkká. V tanieri dochuťte smotanou.