DSCF2572Konečne som si užila halušky, ktoré mám veľmi rada a pritom som dodržala aj zásadu delenej stravy. Neveríte? Uveríte!

Čo potrebujete:
1/2 balíčka mrazeného špenátového pretlaku
špaldová hladká múka
soľ
sojakrém
2PL kokosové mlieko
2 hlavičky šampiňónov
olej

DSCF2569Špenátový pretlak si dajte rozmraziť do horúcej vody alebo ak máte čas tak pri izbovej teplote. Stačí 1/2 sáčku na 2 porcie. Nepoužívajte čerstvý špenát ani špenátové kúsky, to nedrží, musí to byť pretlak! Pridajte soľ a múku a vymiešajte hladké cesto dostatočne husté, aby halušky držali svoj tvar vo vode. Vriacu vodu osoľte a cez haluškár hádžte halušky . Po vyplávaní na povrch vyberte do sitka.
Do misky dajte 1 črievko sojakrému a vidličkou roztlačte s kokosovým mliekom. Halušky do zmesi vysypte a dobre premiešajte.
Na panvici s trochou oleja opražte na pásiky nakrájané šampiňóny a posypte povrch halušiek na tanieri. Dobrú chuť.