Rozmýšľala som, čo si spraviť dobré na obed, v chladničke som mala pár ingrediencií, ktoré som chcela pomíňať, keď som to podávala na stôl a pridala dačo k tomu, vzniklo toto jedlo, ktoré som tvorila takpovediac za “pochodu”.
Čo potrebujete:
1/2 bielej tekvice
3 malé ružové zemiaky
čerstvé lístky špenátu
soľ
mleté čierne korenie
baklažán
olivový olej
4 kúsky väčšej hlivy
Tekvicu ošúpte, nakrájajte na kocky, ošúpte zemiaky, pridajte do hrnca, zalejte vodou, osoľte a uvarte domäkka. Vodu sceďte, pridajte čerstvý špenát a dobre vymixujte ponorným mixérom.
Baklažán umyte, nakrájajte na tenké prúžky, osoľte a nechajte “vypotiť”. Na oleji opečte do zlatista. Potom do tej istej panvice dajte ešte opiecť na chvíľu hlivu bez stoniek.
Na tanier naservírujte prívarok, položte baklažán a na to hlivu. Môžete ešte ozdobiť čerstvým špenátom.