Toto jedlo bola maximálna improvizácia, pretože sa mi nepodarilo pôvodné jedlo a tak som musela spraviť náhradnú verziu a toto ma dostalo, aké to bolo super.
Potrebujeme: balíček mrazeného špenátu, soľ, pohánková múka, medvedí cesnak, zeler, 1 mrkva, údené tofu, olej
Špenát s troškou vody udusíme s troškou soli, potom rozmixujeme na hladkú kašu, ak je to moc riedke, pridáme pohánkovú múku a necháme zovrieť, aby sa zmes spojila. Necháme trochu vychladnúť, vmiešame hrsť medvedieho cesnaku a ešte ponorným mixérom premixujeme. Zeler očistíme, nakrájame na hranolky a na oleji osmažíme do zlatista.
Na tanier naservírujeme porciu špenátového prívarku, posypeme hranolkami, údené tofu nakrájame na drobné kocky a tiež posypeme ku špenátu, nakoniec, aby to nebolo také zelené, som navrch nastrúhala nahrubo surovú oranžovú mrkvičku. Hotovo!