0040Robila som si špenátový prívarok s medvedím cesnakom a zvýšilo mi dosť omáčky, chcela som si ho spraviť s dačim iným ako deň vopred, tak som si vytiahla zo zásoby zemiačiky a šampiňóny a vznikla takáto chutná obmena.

Potrebujeme: balíček mrazeného špenátu, soľ, pohánková múka, medvedí cesnak, olej, malé zemiaky uvarené v šupke, rastlinná mozarella, šampiňóny
Špenát s troškou vody udusíme s troškou soli, potom rozmixujeme na hladkú kašu, ak je to moc riedke, pridáme pohánkovú múku a necháme zovrieť, aby sa zmes spojila. Necháme trochu vychladnúť, vmiešame hrsť medvedieho cesnaku a ešte ponorným mixérom premixujeme. Šampiňóny nakrájame na tenké kúsky a na troške osmažíme, aby zmäkli. Baby zemiačiky uvaríme a ošúpeme, prekrojíme na polovičku, na tanier naložíme prívarok, pridáme zemiaky, posypeme šampiňónmi a posypeme rastlinným parmezánom. Budete milo prekvapení z tejto zaujímavej kombinácie chutí.