Potrebujeme: 400g bezvaječné tagliatelle, 70g kešu oriešky, 370ml vriaca voda, citrónová šťava, 3-4 strúčiky cesnaku, 2-3PL lahôdkové droždie, 2PL olivový olej, soľ, korenie, tymián, 100g šampiňóny
Ako na to: Cestoviny dajte variť do osolenej vriacej vody. Kešu oriešky dajte do mixéra, prilejte trošku vody a začnite mixovať, postupne pridávajte vodu a celý čas mixujte (asi 5 minút). Počas mixovania pridajte do omáčky cesnak, droždie, olivový olej, pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ a mleté čierne korenie. Kým sa toto mixuje, očistite si šampiňóny, pokrájajte a na troške oleja ich osmažte s troškou tymiánu domäkka. Keď sú cestoviny uvarené, zlejte ich. Do šampiňónov vlejte vymiešanú kešu omáčku, nechajte prevrieť, nalejte na cestoviny a podávajte.