Toto fajnové “žrádielko” som si vymyslela sama, objavila som chuť tapioky a chcela som ju tentoraz spraviť s dačím chrumkavým. Výsledok bol viac ako fantastický!
Čo potrebujete:
1/3 šálky tapioky
2 šálky rastl. mlieka
štipku kardamónu
1ČL stévie
2PL trstinový cukor
1PL ghee alebo kokosový olej
4 datle
2PL brusníc
2PL vlašských orechov
2PL kokosovej múčky
1PL karobovej nátierky
6 koliesok banánu
Tapioku, mlieko a kardamón dáte variť za neustáleho miešania asi 15 minút, kým sa nespraví hustá želé hmota, tapioka krásne napučí a zosklovatie, vo vnútri zostane biela bodka.
Na panvici skaramelizujete 2PL trstinového cukru, pridáte 1PL ghee alebo kokosového oleja, premiešate, pridáte hrsť vločiek, premiešate, nech vločky nasiaknu, prihodite 2PL vlašských orechov, 2PL kokosovej múčky, 4 datle nakrájané na kúsky, 2PL brusníc, dobre premiešate a nakoniec pridáte 1PL karobovej nátierky, necháte chvíľku povariť, aby všetko dobre presiaklo tým karamelom a hotovo. Na koniec dáte ešte asi 6 koliesok banánu.
Puding naservírujete do misky, necháte chvíľku vychladnúť a ozdobíte müsli. Je to skvelé!