DSCF1874Sezóna tekvíc začína a ja sa teším už na všetky jedlá, ktoré si popripravujem. Doma mi už rastú prvé hokaido a tak som si spravila obľúbené rizoto.

Čo potrebujete:
1 hrnček ryže arborio
1/2 hokaido tekvica
1dl bieleho vína
1 cibuľa
olivový olej
5dl zeleninový vývar
5-6 hlavičiek šampiňónov
1/2 hrnčeka mrazený hrášok
muškátový oriešok mletý
soľ
2PL ghee

Na olivovom oleji a 1PL ghee osmažte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte ryžu a opražte, zalejte bielym vínom. Rizoto bude pekne prskať a voňať, keď sa vyparí. Potom pridajte olúpanú, na kocky nakrájanú tekvicu, premiešajte a dolejte trochu vývaru. Miešajte stále, aby sa rizoto nepripieklo o dno. Počas varenia pridajte aj šampiňóny a mrazený hrášok, soľ, muškátový oriešok. Postupne pridávajte vývar, až kým ho celý neminiete. Ak bude ryža málo uvarená a miniete vývar, tak prilejte prevarenú vodu. Po odstavení pridajte do rizota 1PL ghee, rizoto bude fantasticky voňať.