Čo potrebujete:
1/2 šálky mungo fazuľky
1/2 bielej tekvice
2ks bobkový list
worčestrová omáčka
sójová omáčka
sójová smotana
1PL solamyl
trstinový cukor
miso
soľ
údený tempeh
Deň vopred si namožte mungo fazuľu. Na druhý deň vodu zlejte, dolejte čistú vodu, nechajte zovrieť, vodu vylejte, nalejte novú, pridajte bobkový list a uvarte do polomäkka. Potom pridajte očistenú, zbavenú jadierok na kocky nakrájanú tekvicu, osoľte a dovarte domäkka. Pridajte pár kvapiek worčestrovej omáčky a sójovej omáčky, v sójovej smotane rozmiešajte solamyl a vlejte do prívarku, dochuťte trstinovým cukrom a soľou, ak je to potrebné. Na záver pridajte 1PL miso a dobre rozmiešajte. Ak je potrebné ešte dochuťte alebo pridajte solamyl ak je prívarok riedky.
Na troške olivového oleja opečte 3-4 plátky tempehu a môžete servírovať. Ja som na tanieri ešte ozdobila tekvicovými semienkami.