Čo potrebujete:
1 plechovka zázvorové pivo
špaldová hladká múka
muškátový oriešok
citrónová šťava
soľ
mleté korenie
údené tofu
1 väčší zeler
olej
300g paradajky
1 avokádo
hrsť bazalky
soľ
kokosový cukor
Tofu nechajte odkvapkať a pokrájajte na obdĺžničky. Z ostatných ingrediencií vypracujte cestíčko, stredne husté, ochuťte podľa seba. Tofu v ňom dobre obaľte a na rozpálenom ohni opečte do zlatista. Na papierovom obrúsku nechajte odkvapkať z oleja.
Zeler očistite a pokrájajte na tenké hranolky. Vypražte na oleji, alebo vo fritéze, ja mám actifry, s lyžicou oleja boli hotové za 20 minút.
Paradajky namočte na pár sekúnd do vriacej vody, vyberte a ošúpte. Potom vymixujte na hladkú kašu, pridajte očistené avokádo, soľ, cukor a vymixujte na hladkú kašu. Pridajte nadrobno nasekanú bazalku.
Môžete servírovať.