IMG_20151020_170347Keďže som sa v poslednom čase preorientovala len na rastlinnú stravu, hľadám si stále nové a nové recety, ktoré by som mohla zaradiť do svojho jedálnička. Takto som vyskúšala tofu praženicu a veľmi mi chutila. Tak sa s vami idem o tento recept podeliť:

Čo potrebujete:
1 biele tofu
hrsť mrazených alebo čerstvých hríbov
kokosový olej
malá cibuľka
kokosové mlieko
kurkuma
lávová čierna soľ
soľ

Na kokosovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridajte hríbiky a duste domäkka. V miske si roztlačte tofu vidličkou nadrobno, pridajte do hríbikov, dobre premiešajte, pridajte trošku kurkumy (pre farbu) a štipku lávovej soli (tá je špecifická tým, že má chuť vajíčok, nemá funkciu soliacu), pridajte štipku himalájskej soli a na záver, ak máte radšej redšiu praženicu, tak trošku kokosového mlieka. Praženica bude krémovejšia. Môžete jesť.