001Tak dnes som sa napráskala do prasknutia. Ani som netušila, že tento pokus bude tak skvele chutiť a chuť bude veľmi, veľmi podobná originál lasagnám.
Čo potrebujete:
plátky lasagní
1 balíček sójová drť
1 paradajkový pretlak
1 baklažán
soľ, mleté čierne korenie
pizza korenie
3 strúčiky cesnaku
cibuľa
olej

bešamel:
2PL hladkej múky
olej
rastlinné mlieko
údené tofu

Lasagne som si zaliala vriacou vodou, aby sa mi dobre ukladali na panvicu a nechala som ich tam asi 5 minút. Sójovú drť som zaliala tiež vodou, do ktorej som dala 1PL vegan vegety. Na oleji som spenila cibuľku, pridala som pretlačený cesnak, na kocky pokrájaný baklažán a trošku opiekla, pridala som soľ, korenie, potom drť, aj s vodou, pretože vodu budete potrebovať do lasagní tiež, nie zase veľa, ale tak primerane. Pridala som pretlak, chvíľku podusila a odstavila. Do pekáča som dala prvú vrstvu lasagní, na to som dala polovičku zmesi, zakryla druhou časťou lasagní, zase zmes a prikryla som to poslednými lasagnami. Na oleji som spenila 2PL hladkej múky, zaliala som to rastlinným mliekom, tak aby bola zmes taká krémová, nie vodnatá, ani moc hustá. Pridala som soľ a korenie a naliala som to na lasagne. posypala som to údeným túfu a dala piecť asi na 1/2 hodinku na 160 °C. Nechajte chvíľku vychladnúť, aby sa vám to dobre krájalo.