Tento recept som si sama jedného dňa vymyslela, keď som nakukla do chladničky a hľadala som, z čoho by som urobila dnešný obed. Môžete ľubovoľne pridávať alebo uberať vlastné suroviny podľa vlastných zásob.
Čo budete potrebovať: 1 balík cestovín (dala som mušličky, ale môžete aj rúrky, špirály, čokoľvek), hrsť čerstvých alebo mrazených šampiňónov, 1 šľahačková smotana, 3 malé kocky špenátu, syr na strúhanie, olej, mleté korenie
Postup: Cestoviny si uvarte tak al dente (nie úplne domäkka). Na panvici na oleji osmažte šampiňóny nakrájané na plátky. Pridajte 3 kocky špenátu a nechajte ich roztopiť. (Pokiaľ nemáte porcovaný špenát, tak z klasického pyré odlomte nožom požadované kúsky, ale ten porcovaný je taký hrubšie posekaný, krajšie vyzerá v špagetách). Zalejte smotanou a nechajte vrieť, až kým smotana nezhustne a nezmizne z nej polovica. Nakoniec pridajte za hrsť syra. Do omáčky vložte cestoviny a nechajte trochu, nech omáčka prejde do cestovín. Podávajte hneď, najlepšie sú také horúce.