Tento recept som si vymyslela, keď som listovala v časopisoch a našla som tam recept na musaku. Aby som dodržala princípy delenej stravy, vylúčila som pár zložiek a vzniklo toto obedné menu.
Čo potrebujete: 2 baklažány, 2 balíčky mozarelly, 500g mleté morčacie mäso, , 4 paradajky, hrsť čerstvej bazalky, soľ, korenie, olivový olej, cibuľa, šľahačková smotana, 1 žĺtok, korenie garam masala, 3-4 strúčiky cesnaku
Ako na to: Baklažán nakrájajte na kolieska, posoľte a nechajte “vyplakať”, potom ho na oleji usmažte do zlatista. V druhej panvici na oleji osmažte pokrájanú cibuľu, pridajte mleté mäso, osoľte, okoreňte, pridajte pretlačený cesnak a poduste domäkka. Do ohňovzdornej misky poukladajte polovicu osmažených baklažánov, na ne vysypte zmes s mletým mäsom, posypte husto posekanou bazalkou, prekryte pokrájanými paradajkami, znovu dajte vrstvu baklažánov, zalejte smotanou rozmiešanou so žĺtkom a nakoniec prekryte všetko nakrájanou mozarellou. Dajte do rúry zapiesť pri 200°C na 15 minút. Nechajte chvíľku postáť, aby sa smotana spojila s tuhými zložkami a môžete servírovať napr. so zeleninovým šalátom.