Mala som chuť na nejakú ľahkú zeleninkovú večeru, v časopise Dobré jedlo som našla túto inšpiráciu, trošku som si recept upravila, ale chuť bola výborná, lahodná.
na 2 porcie potrebujete:
300 g nových zemiakov
1 lyžicu olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1/2 sáčku mrazenej zelenej fazuľky
1 až 2 lyžice citrónovej šťavy
píniové oriešky
Na zálievku:
200 ml zeleninového vývaru
1 lyžica oleja
1 lyžica octu
1 lyžica horčice
V šupke uvaríme nové malé zemiačiky, ošúpeme a dáme do tepla.
Pripravíme si vývar, do ktorého pridáme olej, ocot a horčicu, necháme zovrieť a odstavíme.
Vo veľkej panvici zohrejeme olej, pridáme prelisovaný cesnak, osmažíme do zlatista, pridáme fazuľky, dochutíme soľou a koreníma a dusíme, kým fazuľka nie je mäkká (cca 10 minút). Pridáme zemiaky a citrónovú šťavu. Dobre premiešame. Zalejeme zálievkou, posypeme píniovými orieškami a podávame.