Týmto receptom som sa inšpirovala z internetu a musím povedať, že boli veľmi chuťovo lahodné. Doma som mala ponačínané banány, čo deti nedojedli, a také nahnednuté boli na lievance najvhodnejšie.

Čo budete potrebovať:
3 ks zrelého banánu, 1 odšťavený pomaranč, 2 PL cukor hnedý, 1 hrnček múka špaldová celozrnná hladká, 1/4 KL sóda bikarbóna, 1/4 KL prášok do pečiva, štipka soli, ananás, javorový sirup

Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy. Pridáme pomarančovú šťavu a cukor. Banány roztlačíme a všetko spolu premiešame. Pridáme múku, kypriaci prášok sódu bikarbónu, soľ a metličkou premiešame, kým sa suroviny nespoja. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozohrejeme a lyžicou nalejeme cestíčko. Lievance pečieme z oboch strán na miernom ohni do zlatohneda. Na tanier pridáme pokrájaný ananás a prelejeme to aj s lievancami javorovým sirupom.