Ak máte chuť na špagety s mäsom, ale viete, že mäso a cestoviny nejdú k sebe, ponúkam skvelú alternatívu! Moja rodina nezistila, že nejedia riadne mäso.
Čo potrebujete: celozrnné špagety, 1 hrnček sójový granulát, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 mrkva, bazalka, oregano, mleté čierne korenie, olivový olej, paradajkový pretlak, sójová omáčka, 1 hrnček zeleninový vývar
AKo na to: Špagety uvarte v osolenej vode. Na oleji orestujte pokrájanú cibuľu, pridajte nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak, premiešajte. Pridajte bazalku, oregano a korenie, pridajte suchý granulát, chvíľku pražte, pridajte lyžicu sójovej omáčky a vývar. Za občasného miešania varte asi 10 minút, pridajte pretlak, povarte, kým omáčka nedostane správnu konzistenciu. Môžete podávať s postrúhaným údeným tofu.