Mám rada rýchle, nenáročné jedlá, tzv. šup-šup čo dom dal. V tejto sezóne špargle by som si nemohla odpustiť niečo cestovinové so špargľou na taliansky spôsob.
Čo potrebujete:
200g penne cestoviny
300g zelená špargľa
hrsť sušených paradajok
hrsť rukoly
1čl medveďocesnakové pesto alebo 1 strúčik cesnaku
bazalkové pesto 3 PL
mleté čierne korenie
oregano
olivový olej
soľ
Cestoviny si uvarte al dente. Konce zelenej špargle odkrojte, uložte na plech vyloženým papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, zľahka osoľte a dajte piecť na 12 minút pri 220°C. Rukolu a sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky. Upečenú špargľu nechajte mierne vychladnúť a nakrájajte tiež na menšie kúsky. Do misky vložte uvarené cestoviny, pridajte ostatné suroviny a opatrne premiešajte. Ja som si cestoviny posypala ešte vege parmezánom. Dobrú chuť.