Tento recept mám od môjho otca, ktorý výborne varí a rád skúša nové jedlá. Túto čínu robieva už pár rokov a vždy mi chutí akosi ináč, podľa toho, aké ingrediencie do nej dám. Prikladám popis, ako by mal vyzerať základný recept.
Čo budete potrebovať: 1 pór (môžete nahradiť cibuľou), 400g králičieho alebo kuracieho mäsa, 50ml sójová omáčka, 2PL worčestrová omáčka, 2PL solamylu, 5 strúčikov cesnaku, 1ČL kari korenia, štipka muškátového oriešku, mleté čierne korenie, soľ, olej, zavárané šampiňóny, 250g hlávkovej kapusty
Ako na to:
Deň vopred si musíte pripraviť mäso. Nakrájajte si mäso na malé rezance. Do nádoby dajte 50ml sójovej omáčky, 2PL worčestrovej omáčky, 2PL solamylu, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 1ČL kari korenia, trošku muškátového oriešku, mletého čierneho korenia, soľ a 2PL oleja. Dobre premiešajte a vložte do tejto zmesi nakrájané mäso. Nechajte stáť aspoň 24 hodín.
Na druhý deň si očistite hlávku kapusty a nakrájajte na tenké rezance. V hrnci dajte zovrieť vodu a po zovretí tam dajte kapustu a vodu trošku osoľte. Nechajte kapustu povariť max. 5 minút a zlejte z vody. Odložte na teplé miesto.
Na troške oleja orestujte na kolieska nakrájaný pór, po sklovatení pór vyberte a do nádoby vložte mäso. Pri miešaní mäso orestujte do mäkka. Ak budete mať zmes príliš pevnú, prilejte trošku vývaru. Pred dovarením vlejte scedené šampiňóny a ešte asi 5 minút duste. Odstavte, pridajte kapustu a pór, premiešajte a môžete podávať.