Umyté rebrá osolíme, vložíme do nádoby a zalejeme nálevom ktorý pripravíme z 300ml – 500ml červeného vína, 7-10 guličiek celého čierneho a nového korenia, 2-3 bobkových listov, 7-10 guličiek rozrezaných borievok (jalovcov), 2-3 strúčikov cesnaku, 2-3 stoniek zelerovej vňate, menšej vetvičky estragónu, pár strekmi worchestrovej omáčky a soli. Naložené mäso uložíme do chladničky na min. 24 hodín, pričom mäso občas prevrátime. Na vyšší plech rozložíme rebrá, ktoré sme osolili a mierne potreli roztlačeným cesnakom krajšou stranou dolu. Podlejeme nálevom, zakryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu na 180 – 200°C. Po hodine rebrá obrátime, zakryjeme a pečieme ešte 30 minút. Odstránime alobal, podlejeme výpekom a dopečieme do mäkka. Výpek zlejeme cez sitko do panvice, zahustíme solamylom, dochutíme štipkou cukru a tymiánu. Rebrá vykostíme, nakrájame a na tanieri prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovým pyré alebo žemľovými knedlíkmi. Vhodnou prílohou sú brusnice.