Tento dezert je ako stvorený pre jesenné a zimné sychravé dni. Pohladí nielen bruško, ale aj dušu. Môžete si ho tiež vziať do práce, či pribaliť deťom na desiatu do školy.
Čo budete potrebovať
- uzatvárateľné poháre
- 1kg jabĺk
- 1 hrnček vody
- 1 PL čerstvého zázvoru
- semiačka z 1/2 vanilkového struku
- 1/2 čl mletej škorice
- 1 čl citrónovej šťavy
- 1 hrnček mandlí
- 1 hrnček vlašských orechov
- 8 ďatlí
- kokosový krém
Ako budete postupovať
- Jablká nakrájajte na kocky. Presuňte ich do zapekacej misy, zalejte vodou, citrónovou šťavou, pridajte trošku zázvoru, vanilky, škorice a dajte piecť na 20 minút pri 170 °C.
- Nasucho opečte na plechu v rúre orechy. Sledujte ich, aby vám neprihoreli. Keď mierne vychladnú, nasekajte ich a zmiešajte s rozmačkanými ďatlami na kašu.
- Vychladnutú jablkovú zmes rozmixujte tyčovým mixérom.
- Vyšľahajte kokosový krém.
- Vrstvite do pohárikov: naspodok dajte jablkovú zmes, nato posypte orechy a navrch pôjde kokosový krém. Posypte sekanými orechmi.