DSCF0505Toto jedlo som našla na stránke dobréjedlo.sk, ale trošku som si ho upravila, aby som ho mala vhodné do delenej strave. Bolo to výborné, ak máte radi chuť kôpru, nešetrite ním v omáčke a budetet maximálne spokojní.

Čo potrebujete:
3-4 menšie zemiaky
250g špargle
balíček gnocchi
zeleninový bujón
2dl sójová smotana
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice čerstvého nasekaného kôpru
soľ, mleté čierne korenie

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme variť do hrnca so 6-7dl vody. Špargľu očistíme, umyjeme, nakrájame na polovice alebo na tretiny a po 10 minútach varenia zemiakov pridáme k nim do hrnca. Primiešame bujónovú kocku a okoreníme. Varíme ďalších 10 minút. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku. Vrátime späť na sporák. V miske vymiešame smotanu s hladkou múkou, za stáleho miešania vlejeme do hrnca k špargli a zemiakom. Do omáčky primiešame kôpor a podľa chuti osolíme a okoreníme. Prevaríme a odstavíme.
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a na tanieri alebo v mise polejeme špargľovou omáčkou.