Čo takto trošku odľahčiť od mäsa a pripraviť si vegetariánske lasagne? Zeleninové lasagne sú skvelou, ľahkou pochúťkou.

Budete potrebovať:

  • lasagne pláty (nepredvárate)
  • 2 baklažány
  • portobelo šampiňóny
  • 3 plechovky paradajkovej omáčky
  • čerstvé lístky bazalky
  • 2 balenia syra ricotta
  • citrónová šťava
  • kelové listy

Ako budete postupovať:

  1. Baklažány si narežte na tenké plátky a pečte ich v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie potreté olivovým olejom na 200°C cca 15-20 minút.
  2. Do omáčky môžete pridať kapary a hodiť ju na cibuľku. Nemusíte :-) Určite však do nej pridajte bazalkové lístky. Tak zo dvadsať. Alebo, za hrsť :-)
  3. Do ricotty pretlačte citrónovú šťavu. Táto omáčka vám nahradí bešamel.
  4. Nakrájajte si portobelo šampiňóny. Aj kelové listy.
  5. Do zapekacej nádoby začnite vrstviť: paradajkovú omáčku, lasagne, ricottu, baklažán. Vrstvy opakujte. Do stredu dajte šampiňóny, kel a pokračujte vo vrstvení. Posypte strúhaným parmazánom a dajte zapiecť do rúry.