Tiramisu milujem, ale keďže rada skúšam nové chute a chcem aj do raw stravy preniesť čo najreálnejšie chute tých pravých receptov, skúsila som spraviť toto tiramisu. Nečakajte smotanovú chuť, tú vám kešu nedá do krému, ale chuť koláčika je lahodná a určite si ho obľúbite.
Čo potrebujete:
5 banánov
2čl rozpustnej kávy (môžete vynechať)
2PL kokosový olej
1 hrnček namočených kešu
1PL kakaové maslo
agáve podľa chuti
vanilkový prášok
raw kakaový prášok
4 banány si olúpte, konce zrežte, aby ste mali hranaté okraje. Potom banán prekrojte na polovicu, aby ste dostali dva kratšie a tie potom po dĺžke rozkrojte na polovicu. Polovicu banánových štvrtiek naukladajte rozrezanou stranou do malej formy vystlanej potravinárskou fóliou a posypte rozpustnou kávou.
Do blendera vložte 1 banán, ktorý vám zvýšil, takisto aj zrezané konce banánov, kešu, rozpustený kokosový olej, rozpustené kakaové maslo, agáve sirup a štipku vanilkového prášku. Vymixujte na hladkú kašu. Polovicu nalejte na banány. Zvyšné banány znovu naukladajte na krém, posypte rozpustnou kávou a zalejte zvyšnou kašou. Dajte do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypte kakaovým práškom.