DSCF3787Dlho som netušila, že šampiňóny sa dajú jesť aj surové, ale už sa nebojím experimentovať. Mám rada polievočky, dokážu ma na dlho zasýtiť, a tu je recept z obľúbených šampiňónov.

Čo potrebujete:
1 1/3 hrnčeka čerstvých šampiňónov
1/3 hrnčeka namočených kešu orieškov
1/3 hrnčeka vody
soľ
1/3 čerstvých šampiňónov (odložte zvlášť)

Šampiňóny umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Kešu namočte aspoň na 3 hodiny do vody. Spolu so šampiňónmi, vodou a soľou vymiešajte na hladký krém.
Potom do krému dajte nakrájané šampiňóny, ktoré ste si odložili a premiešajte ich s krémom. V polievočke vám budú príjemne chutiť.
Vrch môžete ozdobiť čerstvým koriandrom.