Neviete odolať sladkému pokušeniu? Nemusíte, ale buďte k sebe láskavá a doprajte si ho v zdravšej podobe. Tieto “čokoládové” guľôčky sú tiež vhodné pre deti do desiatovníka, alebo do malej škatuľky pre manžela do práce, aby mohol počas pracovnej doby na vás sladko myslieť .-)

Čo budete potrebovať:

Na guľôčky:

  • 1 hr vykôstkovaných datlí medjool
  • 1 hr mandľovej múky
  • 1/3 hr kokosovej múky
  • 1/4 hr nepraženého kakaa
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 4 PL javorového sirupu
  • 1 PL kokosového krému, alebo plnotučného kokosového mlieka z plechovky

Na polevu:

  • 3 PL kokosového masla
  • 2 PL roztopeného kokosového oleja
  • 1 PL nepraženého kakaa
  • 1 PL javorového sirupu
  • štipka soli

Postup:

  1. Plech si vyložíme papierom na pečenie.
  2. Datle dáme do food procesora a rozmixujeme na kašu. Odložíme bokom.
  3. V procesore ďalej zmiešame obe múky a kakao.
  4. Pridáme rozmixované datle, vanilkový extrakt, javorový sirup, kokosový krém.
  5. Po dôkladnom zmixovaní pomocou lyžičky formujeme guľôčky.
  6. Poukladáme ich na plech, alebo do nádoby a dáme zmraziť.
  7. Zatiaľ si zmiešame kokosový olej s nepraženým kakaom, javorovým sirupom, štipkou soli.
  8. Guľôčky namáčame do polevy a posypeme posýpkou. Namiesto cukrovej odporúčam sekané mandle, lieskovce a podobne.

Obrázok zdroj: Pexels.com