Snažím sa čo najviac vylučovať zo svojho jedálnička mliečne výrobky a našla som si na internete recept na orieškový tvaroh. Rozhodla som sa ho skúsiť spraviť a poviem vám, chuť ma veľmi milo prekvapila, skutočne s jedným privretým okom môžem povedať, že sa to chuťovo podobá na tvaroh. Viem si predstaviť túto verziu použiť napr. aj do palaciniek.
Čo potrebujete:
1 hrnček lúpaných mandlí
1 citrón
2PL agáve sirupu
vanilkový lusk
1dl vody
okrem toho:
jahody
goji
mätové lístky
Mandle namočte deň vopred do vody, vodu následne zlejte, mandle aj s 1dl vody, agáve sirupom, šťavou z citróna a kôrou (len ak je bio) vložte do mixéra, pridajte dužinu z vanilky a vymixujte do konzistencie pripomínajúcej tvaroh.
Do misky dajte tvaroh a dotvorte jahodami a vopred namočenými goji. Ozdobte mätovými lístkami.