DSCF0577Dostala som rebarboru, ktorej sezóna sa práve začína a tak som hneď musela spraviť prvý koláčik. Rebarbora je zelenina, takže treba dávať pozor pri delenej strave na kombinovanie. Ale aj tak som tentoraz spravila malú výnimku a do koláčika som pridala jabĺčka.

Čo potrebujete:
1 lístkové cesto
2 stonky rebarbory
2 jablká
trstinový cukor
škorica
mandľové lupienky
ovsené vločky
špaldová krupica
1PL kokosový olej

DSCF0579Ako na to:
Lístkové cesto, najlepšie chladené, rozložte do formy na pečenie, okraje odstráňte, ale odložte si ich. Rebarboru olúpte a pokrájajte na menšie kúsky, rozložte na cesto. Jablká očistite a postrúhajte na hrubšie plátky, rozložte na rebarboru. Posypte to škoricou, mandľami a trstinovým cukrom.
Z kokosového oleja, hrste ovsených vločiek, 2PL trstinového cukru a 2PL špaldovej krupice spravte mrvenku, ktorú rozdrobte po povrchu koláča. Zo zvyšného cesta vytlačte s pomocou formičiek nejaké pekné tvary, ja som spravila kvietky, položte na povrch a dajte upiecť.
Podávajte s kokosovou šľahačkou (70% kokosové mlieko z plechovky dajte do chladničky na noc, potom otvorte a pomocou lyžice odoberte hustú vrstvu krému, dajte pozor, aby ste spodok tekutý nezachytili). Je to veľmi lahodné.