DSCF2794Čo potrebujete:
1 hrnček ryže arborio
miska na kocky nakrájanej maslovej tekvice
1dl bieleho vína
1 cibuľa
olivový olej
5dl zeleninový vývar
hrsť krájaných šampiňónov
uvarený zelený karfiol
muškátový oriešok mletý
soľ
2PL ghee

Tekvicu nakrájajte na kocky, dajte do hrnca a s troškou osolenej vody uvarte domäkka. Potom pretlačte na hladkú kašu.
Na olivovom oleji osmažte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte ryžu a opražte, zalejte bielym vínom. Rizoto bude pekne prskať a voňať. Keď sa vyparí, tak pridajte tekvicové pyré, premiešajte a dolejte trochu vývaru. Miešajte stále, aby sa rizoto nepripieklo o dno. Počas varenia pridajte soľ, muškátový oriešok a šampiňóny. Postupne pridávajte vývar, až kým ho celý neminiete. Po odstavení pridajte do rizota 2PL ghee, rizoto bude fantasticky krémové. Na tanieri ozdobte rizoto ešte uvareným karfiolom.