DSCF0461Mala som doma konečne zelenú špargľu a tak som dostala chuť na zelené rizoto. Pridala som tam aj nové ingrediencie, takže recept stojí za to, aby som napísala nanovo.

Čo budete potrebovať:
1 hrnček arborio ryže
olivový olej
malá cibuľa
1dl biele víno
1/2 litra zeleninový vývar
100g zelenej špargle
1/2 šálky mrazeného hrášku
pár lístkov nakrájaného medvedieho cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
ghee

Ako na to: Na oleji speňte pokrájanú cibuľu, pridajte ryžu, opražte do sklovita a prilejte víno, bude to riadne bublať, tekutinu nechajte vypariť, potom tam nalejte trochu vývaru, dobre premiešajte a varte. Zo špargľe odrežte končeky drevnaté, pokrájajte ju na menšie kúsky a pridajte do rizota, rovnako pridajte aj hrášok, osoľte a pokoreňte. Rizoto varte na miernom ohni, kým sa voda postupne neodparí, potom znovu dolejte vývar, premiešajte a varte ďalej. Takto pokračujte, kým neminiete celý vývar, alebo kým nie je ryža mäkká. Pred koncom pridajte lyžicu ghee, premiešajte, pridajte pokrájaný medvedí cesnak a odstavte. Môžete podávať.