Kto by na jeseň odolal všetkým tým sezónnym dobrotám? Tekvicová polievka, tekvicové placky, jablčník a dnes to bude fantastický sladký bezlepkový chlebík.

Ingrediencie

  • 2 hr mandľovej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL perníkového korenia
  • štipku soli
  • 3 vajcia, zľahka prešľahané
  • 1/4 hr kokosového oleja, roztopeného
  • 1/4 hr javorového sirupu
  • 1,2 hr tekvicového pyré zo špagetovej tekvice

Na polevu

  • 85 g roztierateľného syra (Cream Cheese)
  • 2 PL práškového cukru
  • 1-2 PL rastlinného mlieka (napr. mandľového)

Ako budeme postupovať

  1. Vyhrejeme rúru na 175C.
  2. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a koreniny.
  3. V inej miske zmiešame vajcia, kokosový olej, javorový sirup a tekvicové pyré.
  4. Mokré ingrediencie vmiešame do suchých a poriadne premiešame, aby nám nezostali hrudky.
  5. Prelejeme do formy na chlebík vystlanej papierom na pečenie.
  6. Pečieme 45-50 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
  7. Všetky tri ingrediencie na polevu zmiešame v miske. Ak treba, mierne roztápame na pár sekúnd v mikrovlnke. Polejeme vychladnutý chlebík.