Kto by na jeseň odolal všetkým tým sezónnym dobrotám? Tekvicová polievka, tekvicové placky, jablčník a dnes to bude fantastický sladký bezlepkový chlebík.
Ingrediencie
- 2 hr mandľovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 2 ČL perníkového korenia
- štipku soli
- 3 vajcia, zľahka prešľahané
- 1/4 hr kokosového oleja, roztopeného
- 1/4 hr javorového sirupu
- 1,2 hr tekvicového pyré zo špagetovej tekvice
Na polevu
- 85 g roztierateľného syra (Cream Cheese)
- 2 PL práškového cukru
- 1-2 PL rastlinného mlieka (napr. mandľového)
Ako budeme postupovať
- Vyhrejeme rúru na 175C.
- Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a koreniny.
- V inej miske zmiešame vajcia, kokosový olej, javorový sirup a tekvicové pyré.
- Mokré ingrediencie vmiešame do suchých a poriadne premiešame, aby nám nezostali hrudky.
- Prelejeme do formy na chlebík vystlanej papierom na pečenie.
- Pečieme 45-50 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
- Všetky tri ingrediencie na polevu zmiešame v miske. Ak treba, mierne roztápame na pár sekúnd v mikrovlnke. Polejeme vychladnutý chlebík.