Tak tento recept ma dostal svojou jednoduchosťou a skvelým nápadom, ako si spraviť slivkové gule, ktoré vlastne slivkové gule nie sú, ale chutia tak.
Čo potrebujete:
100 g strúhanka jemná
1/2 l rastlinnémlieko
8 PL cukor trstinový
8 PL krupica špaldová
30 g ghee
Plnka:
1/2 kg slivky
3 PL cukor trstinový
1 bal. cukor vanilkový (z DM drogérie Alnatura trstinový)
škorica
Na ozdobu:
2PL ghee
javorový sirup
Najprv si na panvici nasucho opražte strúhanku s trochou cukru.
Do hrnca nalejte mlieko s cukrom, pridajte krupicu a uvarte hustú kašu. Keď mierne vychladne, pridajte ghee a dobre vymiešajte.
Slivky nakrájajte a zbavte kôstok, dajte variť do hrnca spolu s cukrom a škoricou, varte, kým zmäknú.
Nádobu, kde budete robiť koláčik, vymastite rastlinným tukom (kľudne ghee) a posypte polovicou strúhanky. Pridajte polovicu krupicovej kaše, dobre rozotrite a vylejte na to slivkovú hmotu.
Na slivky dajte zvyšok krupice a dajte stuhnúť do chladničky.
Pred samotným konzumovaním si rozpustite ghee a pridajte do neho javorový sirup. Porciu si na tanieri týmto sirupom polejte. Dobrú chuť!
Originál recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-slivkove-gule-fotorecept/40766-recept.html