Poznáte recept na Švédsky tvarohový sypaný koláč? Toto je jeho vegan verzia, zdravšia, bez mlieka a mliečnych výrobkov. Tento recept je tak jednoduchý a nenáročný na prípravu, že ho zvládnete mať pripravený za 15 minút a potom už len čakáte, kým sa ten zázrak upečie v rúre :-)
Čo potrebujete:
cesto:
1 šálka (2,5dl) špaldová celozrnná hladká múka
1 šálka špaldová hladká múka
1 šálka kokosový cukor
1 vanilkový cukor (Bio z DM drogérie)
1 prášok do pečiva (Bio z DM drogérie)
plnka:
1 liter rastlinného mlieka (ja som dala mandľové Alpro)
1dl medu (alebo 1dl kokosového cukru)
2 biele tofu
3PL vanilka hraška
okrem toho 1dl roztopeného kokosového oleja
Do misky dáme všetky suché suroviny, dobre premiešame a menšiu polovicu vysypeme na menší plech. V druhej miske si zmiešame mlieko s vanilkou hraškou a dobre premiešame, aby tam nezostali hrčky, pridáme med alebo cukor, znovu premiešame, aby sa cukor roztopil a nakoniec rozdrobené tofu. Túto zmes opatrne vylejeme na suchú zmes. Zasypeme to suchou zmesou a polejeme roztopeným kokosovým olejom. Dáme piecť na 180°C asi na 45 minút. Sledujte si vašu rúru, povrch musí byť pekne zlatistý. Po vychladnutí môžete krájať.