Minulý rok sme vám priniesli recept na vegánske cícerové burgery. Dnes máme pre vás opäť jeden vegánsky recept na burgery, tentoraz z oranžovej šošovice. Môžeme ich servírovať buď v žemli s opečenými zemiakovými štvrtkami a zeleninovým šalátom, alebo žemľu vynecháme a podávame ich len k šalátu s tahini dresingom.
Ingrediencie:
- 1 veľká cibuľa, nadrobno
- 2 PL olivový olej
- 4-5 stredných mrkiev
- 1 hr oranžovej šošovice, uvarenej v 2 hr vody
- 1 hr jemných ovsených vločiek
- 2 strúčiky cesnaku alebo 1 ČL práškového cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL mletej papriky
- 1 ČL čierneho korenia mletého
- 1 ČL mletej rasce
- štipka soli
Postup:
- Na olivovom oleji opečieme cibuľku.
- Pridáme mrkvu a chvíľku restujeme.
- Necháme chvíľku vychladnúť a preložíme do mixéra.
- Pridáme ovsené vločky rozmixujeme.
- Pridáme uvarenú šošovicu, citrónovú šťavu, olivový olej, papriku, rascu, korenie, soľ, cesnak a ešte mixujeme.
- Rukami vytvarujeme placky a pečieme v rúre na papieri na pečenie cca 25 minút na 180°C.
Na dresing použijeme tahini, citrónovú šťavu, strúčik cesnaku, soľ, korenie, čerstvý petržlen.
Obrázky zdroj: Pixabay