Občas treba povyberať zásoby jedla v mrazničke a moju to tiež neminulo. A tak som v jeden deň zistila, že mám dosť veľa rôznej zamrazenej zeleniny a patrilo by sa už aj niečo z nej spraviť. A tak som sa rozhodla spraviť zeleninové karbonátky.
Čo budete potrebovať: rôzna mrazená zelenina (asi 400g), 1 cibuľa, 2 vajcia, soľ, mleté korenie, strúhanka
Ako na to: Na troške oleja osmažte pokrájanú cibuľku, pridajte mrazenú zeleninu (ja som dala mix karfiol, kukurica, mrkva, hrášok, zelená fazuľka), ja som dala aj trošku zvyšných šampiňónov a uduste domäkka. Podlejte troškou vody, aby sa vám to nepripálilo. Keď zeleninka zmäkne, zbytočnú vodu preceďte cez sitko a zeleninu nechajte vychladnúť. Zmes dajte do misky, pridajte vajíčka, soľ, korenie a strúhanku, aby ste vypracovali stredne husté cesto, z ktorého vymodelujte malé fašírky, ktoré ešte obaľte v strúhanke. Vyprážajte v oleji. Podávajte s varenými zemiakmi, alebo kašou. Sú výborné!