Na Insta stories ste si odhlasovali recept na čerešňový koláč s posýpkou. Ide o univerzálny recept, ktorý môžete použiť v lete s akýmkoľvek sezónnym ovocím a v zime so sterilizovaným. Garantujeme vám, že sa po ňom vždy len tak zapráši.
Koláč:
- 4 celé vajcia
- 1 hr krupicového cukru
- 2 hr polohrubej múky
- 3/4 hr oleja
- 5 PL mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- odkôstkované ovocie
Posýpka:
- 150g studeného masla
- 150g hrubej múky
- 50g ovsených vločiek
- 120g práškového cukru
- 1 ČL škorice
- štipka soli
Legenda: hr = hrnček, PL= polievková lyžica, ČL – čajová lyžička
Postup:
- Najskôr vymiešame vajcia s krupicovým cukrom. Pridáme olej, mlieko, škoricu a napokon múku so soľou a práškom do pečiva. Poriadne vymiešame. Cesto sa nebude liať, má skôr tuhšiu, rozotierateľnú konzistenciu.
- Cesto rozotrieme na maslom vymasteným a hrubou múkou vysypaný plech. Poukladáme naň ovocie a napokon navrstvíme posýpku.
- Na posýpku zmiešame nastrúhané maslo s ostatnými ingredienciami. Poriadne rukou premiešame.
- Pečieme na 180°C do ružova.