kuraNa ich prípravu potrebujete: kuracie stehienka, 2 strúčiky cesnaku, zemiaky (12-14 ks), 2 cibule, bio-citrón, tymián, olej, soľ, korenie, horčicu.

kura2

Najprv poumývajte a osušte kuracie stehienka. Cesnak nakrájajte na plátky a poukladajte pod kožu.
kura3

Stehienka osoľte, okoreňte a dajte predpiecť na 10 min do trúby.
kura5

Vymiešajte 2 čajové lyžičky horčice so šťavou z polovičky citróna a 6 PL oleja, pridajt tymián, plátky cesnaku, osoľte, okoreňte.
kura6

Zemiaky vydrhnite poriadne kefkou, nakrájajte na polmesiačiky, takisto cibuľu a polovicu citrónu nakrájajte na plátky (pred použitím ho vyumývajte v teplej vode).
kura7

Zemiaky, cibuľu a citrón vložte do marinády a chvíľu nechajte odstáť, aby sa marináda vpila do zemiakov.
kura8

Nakoniec to celé pridajte na plech ku stehienkam a spolu pečte ďalej na 200°C asi 45 min (ochutnajte zemiaky, či sú dobre prepečené)

Recept podľa “Kochschule-Step by Step”