Na ich prípravu potrebujete: kuracie stehienka, 2 strúčiky cesnaku, zemiaky (12-14 ks), 2 cibule, bio-citrón, tymián, olej, soľ, korenie, horčicu.
![]() | Najprv poumývajte a osušte kuracie stehienka. Cesnak nakrájajte na plátky a poukladajte pod kožu. |
![]() | Stehienka osoľte, okoreňte a dajte predpiecť na 10 min do trúby. |
![]() | Vymiešajte 2 čajové lyžičky horčice so šťavou z polovičky citróna a 6 PL oleja, pridajt tymián, plátky cesnaku, osoľte, okoreňte. |
![]() | Zemiaky vydrhnite poriadne kefkou, nakrájajte na polmesiačiky, takisto cibuľu a polovicu citrónu nakrájajte na plátky (pred použitím ho vyumývajte v teplej vode). |
![]() | Zemiaky, cibuľu a citrón vložte do marinády a chvíľu nechajte odstáť, aby sa marináda vpila do zemiakov. |
![]() | Nakoniec to celé pridajte na plech ku stehienkam a spolu pečte ďalej na 200°C asi 45 min (ochutnajte zemiaky, či sú dobre prepečené) |
Recept podľa “Kochschule-Step by Step”