Túto nátierku som sa naučila pred pár rokmi od mojej tety a nedám na ňu dopustiť. Je výborný, trošku pikantná kvôli cesnaku, ale výborne chutí pri popíjaní vínka pri rôznych príležitostiach. Urobíte ju raz-dva a v chladničke vám vydrží pár dní uzavretá v nádobe, avšak o tom pochybujem, pretože ju skôr zjete :-)
Čo potrebujete: 1 majolenka (250ml), 200g tvrdého syra, malá konzerva kukurice, 4-5 strúčikov cesnaku, 7-8 čerstvých rožkov
Postup:
Tvrdý syr nahrubo nastrúhajte. Pridajte k nemu majolenku, kukuricu a prelisovaný cesnak. Čím viac ho dáte, tým lepšie, nemusíte šetriť. | |
Rožky šikmo narežte na 1cm hrubé krúžky a natierajte na ne nátierku. Môžete podávať. |