Voláme ju Easy peasy jablková bábovka, pretože jej príprava je naozaj rýchla a nenáročná.
Ingrediencie:
- 375 g hladkej múky špaldovej
- 200 g práškového cukru (môžete nahradiť kokosovým, trstinovým, brezovým atď)
- 1 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 150 ml mlieka (môžete dať rastlinné)
- 150 ml oleja
- 2-3 nastrúhané jablká (podľa veľkosti)
- 1 PL kakaa
- 1 čl škorice
- ľubovoľné prísady: nasekané orechy, čokoláda, hrozienka
Postup:
- Vajíčka vymiešame s cukrom.
- Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko a olej.
- Nakoniec pridáme jablká so škoricou.
- Polovicu cesta vylejeme do múkou vysypanej bábovkovej formy, do druhej pridáme kakao a nalejeme navrch.
- Pečieme 45 minút pri 150 °C.
- Ešte horúcu bábovku poprášime práškovým vanilkovým cukrom.
TIP naviac: Domáci vanilkový cukor si vyrobíme tak, že vo food procesore zmiešame cukor (či už krupicový, alebo v tomto prípade práškový) a semienka z 1/2 vanilkového struku. Zvyšný struk vložíme do dózy spolu s cukrom a uzatvoríme vrchnákom.