Voláme ju Easy peasy jablková bábovka, pretože jej príprava je naozaj rýchla a nenáročná.

Ingrediencie:

  • 375 g hladkej múky špaldovej
  • 200 g práškového cukru (môžete nahradiť kokosovým, trstinovým, brezovým atď)
  • 1 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 150 ml mlieka (môžete dať rastlinné)
  • 150 ml oleja
  • 2-3 nastrúhané jablká (podľa veľkosti)
  • 1 PL kakaa
  • 1 čl škorice
  • ľubovoľné prísady: nasekané orechy, čokoláda, hrozienka

Postup:

  1. Vajíčka vymiešame s cukrom.
  2. Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko a olej.
  3. Nakoniec pridáme jablká so škoricou.
  4. Polovicu cesta vylejeme do múkou vysypanej bábovkovej formy, do druhej pridáme kakao a nalejeme navrch.
  5. Pečieme 45 minút pri 150 °C.
  6. Ešte horúcu bábovku poprášime práškovým vanilkovým cukrom.

TIP naviac: Domáci vanilkový cukor si vyrobíme tak, že vo food procesore zmiešame cukor (či už krupicový, alebo v tomto prípade práškový) a semienka z 1/2 vanilkového struku. Zvyšný struk vložíme do dózy spolu s cukrom a uzatvoríme vrchnákom.