V Anglicku som si zamilovala Indické curry na rôzne spôsoby. Moja najobľúbenejšia bola Prawn Corma. Toto jedlo som si zatiaľ netrúfla napodobniť doma. Trúfla som si však na kuracie kari, a to je u nás doma prudko jedlé. Vhodné je iba pre dospelých, pre malé deti kvôli koreninám nie.
Ingrediencie:
kuracie prsia, cibuľa, cesnak, korenie Garam Masala alebo Chicken Masala, kokosové mlieko, kokosová múčka, kešu alebo mandle či arašidy, Arabský chlieb
Postup: Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita. Potom pridáme cesnak. Podlejeme lyžicou vody a pridáme koreniny. Chvíľočku restujeme a dávame pozor, aby nám koreniny neprihoreli. Vhodíme mäso a restujeme ďalej. Ak treba, podlejeme vodou a ešte pridáme Masalu. Dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, na rad prichádza kokosové mlieko. Nezabudnime plechovicou pred otvorením dobre potrepať, pretože inak nám zostane tekutá časť na dne a hustá hore pod vrchnákom. Pridáme mlieko a zahustíme kokosovou múčkou. Na záver pridáme oriešky podľa vlastného výberu, alternatívou môže byť kukurica. Podávame s Arabským chlebom.