Táto vegánska Bolognese omáčka je nenáročná a rýchla na prípravu. Zároveň tiež veľmi chutná a spĺňa všetky atribúty plnohodnotného jedla na obed, či večeru pre celú rodinu.
Ingrediencie:
- celozrnné cestoviny (v bezlepkovej verzii použijeme akýkoľvek bezlepkový druh cestovín, ktorý vám chutí)
- 2 PL olivového oleja
- menšia cibuľa
- 2 väčšie mrkvy
- 1 čerstvá červená paprika
- 1 čl soli
- 1 čl cukru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 paradajková pasata (alebo pretlak)
- 1 PL svetlej miso pasty
- 1 hr sušenej šošovice
- 4 hr vody
- 1 hr cherry paradajok nakrájaných na polovice
- parmezán, alebo nutričné droždie (vegan verzia)
- na dochutenie: korenie, šalvia atď.
Postup:
- Dáme si variť cestoviny.
- Na olivovom oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno.
- Pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a papriku.
- Pridáme soľ a cukor.
- Premiešame a 15 minút restujeme.
- Pridáme prelisovaný cesnak, pasatu a miso pastu.
- Zarestujeme a vsypeme suchú, umytú šošovicu.
- Ihneď podlejeme vodou a necháme prevrieť.
- Krátko povaríme, kým sa odparí prebytočná voda.
- Pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky a odstavíme.
- Servírujeme s pripravenými cestovinami.
- Navrch môžeme nasypať parmezán (pre vegetariánov), alebo lahôdkové droždie (vegánska verzia.)