Niekedy dobre padne ozvláštniť klasické palacinky inou príchuťou a hneď máme na svete nové jedlo. Skúsme si ich tentoraz pripraviť na “tekvicovo.”
Čo budeme potrebovať
- 1 1/4 hr špaldovej múky
- 3 PL hnedého trstinového cukru
- 2 ČL prášku do pečiva
- 0,5 ČL perníkového korenia, alebo mletej škorice
- 0,5 hr tekvicového pyré (upečieme maslovú tekvicu a vydlabeme vnútro)
- 1 1/4 hr mandľového, alebo iného rastlinného mlieka
- 1 ČL vanilkového extraktu
- štipka soli
Ako budeme postupovať
- V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a perníkové korenie.
- Pridáme tekvicové pyré a rastlinné mlieko. Dôkladne premiešame.
- Palacinky (alebo ak chceme, lievance) opekáme na kokosovom oleji dozlatista.
- Servírujeme s javorovým sirupom a nasucho opečenými pekanovými/vlašskými orechmi.
photo zdroj: pixabay.coom