Čo potrebujete: 1 balíček mrazeného špenátu, 1 vajce, hladkú múku, soľ, 50g masla, 125ml sladkej smotany, 1 tavený syr v črievku, hrsť mrazených alebo čerstvých hríbov, 100g oravskej alebo gazdovskej slaninky, olej
Ako na to: Najprv si rozmrazte špenát. (Pokiaľ ste sa pre tento recept rozhodli práve teraz a nemáte čas čakať aspoň 2 hodiny, tak to spravte ako ja – ešte nerozbalený ho dajte do nádoby s horúcou, nie vriacou! vodou a za pár minút je rozmrazený) Špenát dajte do misky, pridajte vajce, trochu soli a toľko múky, aby ste vypracovali stredne husté cesto, z ktorého budete hádzať do vriacej vody halušky. Po uvarení ich vyberte a premyte v teplej vode.
Maslo si roztopte, prilejte k nemu smotanu a tavený syr a nechajte roztopiť.
V inej panvici si opražte na drobné plátky nakrájanú slaninku, pridajte hríbiky a uduste ich asi 10 minút.
Do halušiek vlejte smotanovú omáčku, naservírujte na taniere a po vrchu naservírujte hríbiky so slaninkou.
Dobrú chuť!